Nødvendig programvare: Intet

If you are willing to translate this article into another language, please send me an . Thanks!

BYGGEKOMPONENTER

Klær i Second Life® består av opptil ni forskjellige komponenter ment for de forskjellige delene av din karakters kropp. For å gjøre det mulig for oss å lage de forskjellige typene klær, har Linden Lab gitt sine brukere et sett Adobe® Photoshop® maler. Vær oppmerksom på at det ikke er enkeltmaler for hver kleskomponent beregnet på de enkelte kroppsdeler, men et samlet sett. Her følger en liste med kleskomponentene og de samsvarende maler som brukes for å lage hver del:


Mal for øvre kroppsdel

MAL FOR ØVRE KROPPSDEL

  • Hansker
  • Skjorte
  • Underskjorte

MALER FOR BÅDE OVER OG UNDERKROPP

  • Genser

Mal for nedre kroppsdel

MAL FOR NEDRE KROPPSDEL

  • Bukser
  • Undertøy
  • Sko
  • Sokker

Mal for skjørt

MAL FOR SKJØRT

  • Skjørt

LAST NED MALENE

Vær sikker på at du laster ned en av de følgende malene. De øvrige (7 Jan 2007) individuelle malene mangler noen viktige detaljer som min tutorial viser til, så last ned ett av settene ved å følge valgfri lenke nedenfor.

MALSTRUKTUR


Malstruktur

Malfilene for klær er strukturert for å hjelpe deg best mulig med å tilføre din design, farger og teksturer til de ønskede områder av kroppen uten synlige sprekker eller sømmer mellom overgangene. En ting som er viktig å ha i bakhodet når du lager dine klær, er hvor fleksible Second Life karakterer er i måten en kan forandre kroppens form og høyde. Som et resultat av dette kan klær som ser flotte ut på din egen karakter, fremstå som unaturlig strukket ut eller deformert på andre karakterer med en kroppsbygning forskjellig fra din.

TOPPLAG OG BAKGRUNN


Front og Baklinjer møtes

Disse lagene gir deg en detaljert mal som viser hvordan dine teksturer bør posisjoneres ved kantene. Fargede linjer brukes som hjelpemiddel for å vise hvilke kantsider som skal møte hverandre og hvor. Den røde linjen på frontsiden vil passe med den røde linjen på baksiden når klærne vises på din karakter.

UV Map


UV Map

UV map er et teknisk uttrykk for en todimensjonal (2D) blåkopi av en tredimensjonal (3D) gjenstand. Hvorfor blir det kalt UV? UV er faktisk en forkortelse av UVW, som igjen er de tre bokstavene i alfabetet som kommer før XYZ. XYZ er, som du kanskje vet, aksene som beskriver det tredimensjonale rom.

Linjene på UV map malen beskriver formene som når de er kombinert vil vise din karakter tredimensjonalt, slik du er vant til å se den til vanlig. Når du eventuelt forandrer på din karakters former, vil disse linjene, faces og vertices (de mest elementære funksjonene ved 3D design) strekkes og krympes. UV map vil hjelpe deg med å sikre en presis sammenføyning av de forskjellige delene av en klesdrakt du lager.